Om Leslie

Förtroendeuppdrag

  • Ordförande, Liberalerna Vaxholm
  • Ledamot Socialnämnden
  • Ledamot, Kyrkofullmäktige
  • Ordförande, Röda Korset Vaxholm

 

Detta är Leslie

Bor

Tynningö

Vem är du?

Jag är född och uppväxt i Stockholm och delvis utomlands då min far jobbade för Cementa i bl.a. Pakistan och Indien. Jag är gift med Karen och tillsammans har vi en 8-årig dotter och bor på landet, Tynningö. Mitt stora fritidsintresse är att uppleva skärgården från kajak eller segelbåt på våren, sommaren och hösten, samt med långfärdsskridskor på vintern.

Jag har jobbat många år internationellt inom FN, bla som regionchef i Afghanistan, samt Röda Korset. Jag är idag egenföretagare inom IT, med säkerhet och integritet som specialitet. Är även engagerad inom organisationen POSOM som verkar inom området krishantering och psykosocialt stöd. Bistår Svenska kyrkan som miljödiplomerare då jag vill dra mitt strå till stacken för att minska klimatavtrycket hos Sveriges största fastighetsägare.

Jag har ett stort engagemang inom näringslivs- och klimatfrågor, social- och äldreomsorg, idrott och kultur samt den ideella sektorn som frivillig inom Röda Korset.

Varför är du liberal?

Med min bakgrund som civilekonom/EkMag samt arbete inom bl.a. Försvarsmakten, FN och Röda Korset har jag alltid varit liberal och arbetat för liberala värderingar både i Sverige och internationellt, men beroende på mina arbeten/uppdrag varit politiskt ”neutral” tills 2013 då jag ”kom ut” som Liberal!

Jag tar både vår inre- och yttre säkerhet på största allvar samtidigt som jag värnar om alla människors rätt till frihet och jämställdhet utan förtryck.

Från mina år som FN-tjänsteman såg jag dessvärre på nära håll hur människor (oftast män) förtrycker andra människor (oftast kvinnor) av olika skäl, inte sällan med religionen som ”ursäkt”… Därav för mig en självklar drivkraft att verka för jämställdhet. I alltför många länder i världen drömmer man om frihet…i Sverige tar vi den alltför ofta för självklar…

Friheten saknar man först den dag man inte har den! Vår frihet är värd att värna och försvara!

Mina tre viktigaste frågor för Vaxholm

1. Att alla skall kunna leva tryggt, säkert och harmoniskt i Vaxholm året runt.
Detta till en rimlig kostnad, både avseende boende, arbete och kommunikationer.

2. Att Vaxholms slogan ”skärgårdens huvudstad” verkligen utvecklas till att vara ostkustens centrala replipunkt
…att främja ett gott skärgårdsboende, utveckling av näringsliv och med regelbunden,  kollektivtrafik året runt även på sjön.

3.   Ökad omsorg & valfrihet för de äldre.
De som har byggt vårt samhälle och idag är äldre men klarar sig själva blir allt fler. Jag vill prioritera välbefinnandet hos dessa folkhemsbyggare. Idag står ca 400 seniorer i kö till kommunens 55 seniorlägenheter. Detta är inte ok. Antalet seniorlägenheter måste öka väsentligt och därmed även bidra till en ökad rotation på bostadsmarknaden.

Följ Leslie:

LinkedIn

Facebook

Twitter